Notícies

Imatge de la notícia
19-09-2019
XIII DIADA ALBERT SALVANY
Els Bordegassos ha encetat aquest darrer tram de la temporada amb una cita molt emblemàtica per la colla: la diada Albert Salvany, en honor a l’històric cap de colla que dona nom a la diada.

Per a retre-li homenatge, que enguany ha arribat a la seva xiii edició, els Bordegassos han convidat a plaça una cartellera de luxe: Castellers de Lleida, Castellers de Sants i Nens del Vendrell.

A la ronda de pilars d’inici, les tres colles es van decantar pel Pd4, 1Pd4 per part de Bordegassos, Castellers de Sants i Nens del Vendrell i 3Pd4 els Castellers de Lleida.

A la primera ronda Bordegassos va fer un i3d8. La caiguda va colpir una mica la colla, ja que aquest castell es va estrenar aquesta temporada a l’actuació a Cal Figarot, es va descarregar a la Festa Major de Vilanova i es volia consolidar descarregant el castell un tercer cop.
A segona ronda es va descarregar la Td7, el colofó de la torre el va posar el pom de dalt que, en veure assolida la fita, va agrair la pinya la seva tasca de constant suport.

A tercera ronda els groc terròs van descarregar el 7d7, un castell que no els és aliè als Bordegassos. Al crit de la canalla «Uh, oh, no tinc por!», que mostrava, d’una banda, les reticències de la primera caiguda, però, de l’altra, el valor com a eix vertebrador dels castellers, es va assolir descarregar-lo.

A causa de caiguda accidentada en tercera ronda amb necessitat d’intervenció mèdica, la diada es va donar per conclosa i s’inicià la ronda de pilars, adequada al fet que no es disposava d’ambulàncies i tenint en consideració que les Castellers de Lleida havien hagut de marxar de plaça. Els Bordegassos van finalitzar amb 3Pd4.

Respecte les colles convidades:

Castellers de Sants: 4d8, 3d8, id7d7, 2Pd4

Nens del Vendrell:Td7, 4d8, 5d7, 2Pd4

Castellers de Lleida: id4d8, 3d7,4d8c


Us emplacem a la propera diada que tindrà lloc el dia 21 de setembre a Roda de Ter, a les 18:00 h, on ens hi adreçarem per a celebrar la Festa Major amb Sagals d’Osona i Nyerros de la Plana.

Meritxell Peleato, amb la col·laboració d’Unai Estévez
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Inici de Temporada
Diumenge 7 d'abril
12:00h
Amb Minyons de l'Arboç i Castellers de Santpedor


20-04-2024
Madrid
Tarda


28-04-2024
Sant Jordi
12:00h


12-05-2024
Sant Cugat
Migdia


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos